27 Şubat 2010

Cüneyt YÜKSEL, 63. KPK TOPLANTISI İÇİN BRÜKSEL’DE

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/kpk%20%C5%9Fubat%202010%20br%C3%BCksel%20300%202.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı; aynı zamanda TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve KPK (KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU) Üyesi Yard. Doç. Dr. Cüneyt YÜKSEL 22 – 25 Şubat tarihleri arasında 63. Karma Parlamento Komisyonu Toplantısı için Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve komisyon üyeleriyle birlikte Brüksel’e gitti.

TBMM Avrupa Birliği Uyum ve Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyelerinden oluşan heyet; Avrupa Parlamentosu 2009 Türkiye Raporu, Avrupa Parlamentosu 2008- 2009 Türkiye Raporlarının karşılaştırması, Avrupa Birliği Sayıştayı Raporu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin kararlarının gündeme alınacağı toplantılarda TBMM’nin görüşlerini iletmek amacıyla Brüksel’e gitti.

TBMM HEYETİNİN 3 GÜNLÜK PROGRAMI ÇOK YOĞUN GEÇECEK

63. KPK toplantısı Brüksel’de başladı. KPK toplantısının açılış konuşmalarını, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu yeni Üyesi Stpehan Fule yaptı.

Eş Başkanlıklarını AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ve Helene Flautre'nın yaptığı ortak komisyonun toplantısında Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım müzakerelerinde mevcut durum ve yeni AB stratejisi, Sivil Toplum Diyaloğu, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile İletişim Stratejisi, AB Sayıştay’ının “AB Komisyonu’nun Türkiye’ye yönelik katılım yardımlarının yönetimi” başlıklı raporu gibi konular konuşulacak.

ZİYARETLE İLGİLİ KONUŞAN MARDİN MİLLETVEKİLİ, AK PARTİ SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKAN YARDIMCISI; TBMM AVRUPA BİRLİĞİ UYUM KOMİSYONU VE KPK ÜYESİ YARD. DOÇ. DR. CÜNEYT YÜKSEL ŞU NOKTALARI VURGULADI:

3 gün boyunca 22 – 25 ŞUBAT tarihlerinde BRÜKSEL’de TBMM Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyelerinden oluşan heyetimizle hem Türkiye’deki çalışmaları anlatmak; hem de Türkiye hakkında yayınlanan raporlar ve Avrupa Parlamentosu kararları ile ilgili görüşlerimizi muhataplarına iletmek amacıyla resmi ziyaretler gerçekleştireceğiz, toplantılar yapacağız

Tabi bu ortak komisyon toplantılarında son gelişmelerle beraber Türkiye-AB ilişkileri, Gümrük Birliği, göç, sivil toplum diyaloğu, Türkiye-Ermenistan İlişkileri, Küresel Ekonomik Kriz, Enerji, Irak, Gürcistan İhtilafı ve Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu, Demokratik Açılım, Azınlıklar, Terör ve Anayasa değişikliği gibi pek çok konu gündeme geliyor.

Müzakere sürecinde Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz çok boyutlu şekilde devam etmektedir. Türkiye’de demokratikleşme konularının AB ile doğrudan ilgili olduğunu, halen müzakere edilmeyi bekleyen açık bazı fasıllar ile bloke edilmiş fasıllar bulunduğunu, Türkiye’nin AB açısından büyük stratejik önem taşıdığını, enerji arzı bakımından giderek daha büyük önem kazandığını, NATO üyesi bir ülke olarak AB için ekonomik ve siyasi alanlardaki öneminin de şüphe götürmediğini vurgulamam gerekir.

Bizim AB Süreci’nde temel hedefimiz ülkemizin demokratikleşmesidir. Hem Avrupa Birliği’nin hem Türkiye’nin, her iki tarafın da menfaatlerine uygun olan bu amaca ulaşmak için Türkiye’ye karşı adil bir tutum benimsenmesi gerekmektedir.

Katılım sürecimizi daha da ileri götürmek için Avrupa Birliği’nin de gerekli adımları atmasını ve sözlerine bağlı kalmasını bekliyoruz ve bunu da; şu anda burada Brüksel’de olduğu gibi her fırsatta AB’li muhataplarımıza iletiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum