8 Şubat 2010

Güneydoğu'ya Yapılan Yatırımlara Devlet Yüzde 75 Hibe Desteği Sağlıyor

Midyat ilçesinde, işadamlarının vizyonunu genişletmek için 'GAP Bölgesine Yönelik Devlet Teşvikleri ve Yatırımlar' konulu konferans düzenlendi.
http://img.haberler.com/haber/534/guneydogu-ya-yapilan-yatirimlara-devlet-yuzde-1905534_o.jpg
Midyat'ta işadamlarına yönelik faaliyetlerde bulunan, Midyat Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MİSADER) toplantı salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak AR-GE ve yatırım uzmanı Salih Kükrek katıldı. Kükrek, sinevizyon eşliğinde yaptığı konuşmasında bölgeye yatırım yapacak işadamlarının projelerine devletin yüzde 75'e varan hibe desteği sağlayacağını vurguladı. Kükrek "Amaç özel sektörü yatırıma teşvik etmenin yanı sıra, kendini geliştirip, mevcut bilgi ve birikimleri verilen hibeler sonucunda kalkınması sağlamak ve bunun verimini görmektir" dedi.

Bölgede tarım, sanayi, ekonomi ve turizm alanlarında projeler üretilmesi gerektiğini anlatan Kükrek, madencilik, taşocakları, hayvancılık, seracılık, oteller, öğrenci yurtları, eğitim hizmetleri gibi alanlarda yatırım yapılabileceğini ifade etti. Kükrek, ayrıca Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'nın bölgeye yapacağı katkılar hakkında da Midyatlı sanayici ve işadamlarına bilgiler aktardı.

Bölgenin yıllardır kanayan yarasının işsizlik olduğuna işaret eden MİSADER Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan da konuşmasında devletin şefkat elinin oluşan sıkıntılara derman olacağını belirtip, bundan sonra da benzer etkinliklerle bölge işadamlarının önünü açacaklarını aktardı.

Konferanstan büyük keyif aldığını belirten işadamı Azam Alpar ise, teşvik ve yatırımlarla ilgili yapılan beyin jimnastiği neticesinde kendisinde proje üretme isteğinin arttığını ve cesaret aldığını belirtti. Alpar "Devletimizin bizlere sunduğu imkânları kullanacağız. Yoğurt fabrikası yapmayı düşünüyor ve 50'ye yakın kişiye iş sahası oluşturmayı düşünüyorum" diye konuştu.

İşadamlarının yoğun ilgi gösterdiği ve soru cevap şeklinde süren konferans yaklaşık 4 saat sürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum