14 Şubat 2010

Mardin, Emitt 2010 Fuarında

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/emit.gif
“14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2010'', Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yaptığı ve aralarında Mardin’inde bulunduğu Türkiye’nin bir çok il’inin yanı sıra EMİTT 2010 Fuarı’na sponsor ve konuk ülke olarak Mısır katıldı.

Açılışta konuşan Günay, ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde EMITT'in geniş bir katılımla yapılmasında, düzenleyenler kadar Türkiye'nin turizm potansiyelinin olumlu gelişmesinin de payı olduğunu söyledi.

Türkiye için turizmin tekstil ve otomotiv sektöründen daha önemli bir kaynak olduğunu dile getiren Günay, turizmin sadece ekonomik gelişme ve dönüşüm sağlamadığını vurguladı. Turizmi, aynı zamanda bir toplumsal dönüşümün, toplumları, şehirleri, ülkeleri birbiriyle tanıştıran büyük bir barış projesi olarak da önemsediklerini belirten Günay, turizmin sadece Türkiye'nin değil, 21. yüzyılın geleceğini şekillendireceğini söyledi.

Günay,''Gayretimiz, ülkenin soyut biçimde zenginleşmesi değil, zenginleşirken halkının da yararlanmasını sağlamak, halkın yaşam kalitesini yükseltmek. Turizmin gelişmesinin birçok şartı var, ama birinci şartı yurtta ve dünyada barıştır. Turizmin, dünya barışına katkı yapacak birinci sektör olduğunu düşünüyorum'' dedi.

EMİTT 2010 Fuarına Mardin Valisi Hasan Duruer’in Başkanlığında Vali Yardımcısı Şenol Koca, Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, Müdür Yardımcısı Yusuf Aydın, Halk Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, Yusuf Dağ,Ömerli ve Nusaybin ÇATOM Yetkilileri ve çok sayıda stant görevlisi katıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, kültür ve sanat şehri Mardin'den selamlar getirdiklerini belirtti. Vali Duruer; "Kuzey Mezepotamya'nın tarihi şehri Mardin, aynı zamanda kültür,sanat ve turizm kentidir. Mardin'den kültürler, dinler ve medeniyetler geçmiş ve tarihe tanıklık etmiş bir kenttir. Mardin’i kültüründen bir parça ile burada anlatmaya, tanıtmaya çalıştık. Ancak, Mardin'i anlatmak yetmez, Mardin'i görmek lazım. Herkesi Mardin'i görmeye, tanımaya davet ediyorum. Bu tür etkinlikler sayesinde güzel kentimizi tanıtma fırsatı yakalıyoruz. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Geçen senelere oranla daha yoğun bir katılımla gerçekleşen Emitt 2010 Turizm Fuarındaki Mardin Standını İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler ve Merkez Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu’ nun yanı sıra çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Açılışın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, fuarın konuk ülkesi olan Mısır'ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah'a Kütahya porseleni bir vazo ile plaket takdim etti. Günay'a da, fuarı düzenleyenlerce vazo ve plaket verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum