27 Şubat 2010

Sürgücü Beldesi 20 yıl sonra tekrar PTT Acentasına kavuşuyor

http://surgucuhaber.googlepages.com/PTTBANKSURGUCUSUBES.jpg/PTTBANKSURGUCUSUBES-custom;size:664,103.jpg
Sürgücü Beldesinde, 1990 yılına kadar Posta hizmeti veren PTT Acentası vardı. Ancak nedense daha sonra bu PTT Acentası kaldırıldı ve oradaki memur kadrosu da Savur ilçesine kaydırıldı. Surgucum olarak 2006 yılında Sürgücü Beldesine PTTBANK kurulması için PTT genel Müdürlüğüne başvurmuştuk. Ancak bu talebimiz Sürgücü de kurulacak PTTBANK tan sağlanacak gelirin masrafları karşılayamayacağı gerekçesiyle Mardin PTT müdürlüğü tarafından rededilmişti. Sürgücü de PTT Acentasının 20 yıl gibi uzun bir zaman sonra da olsa yeniden hizmete girecek olması geçde olsa sonuçta sevindirici bir gelişme olarak görüyorum.

PTT Genel Müdürlüğü'nün 17 Kasım 2009 da açtığı ihalede başta Savura bağlı Sürgücü Beldesi olmak üzere Mardin Midyata bağlı dört belde olan ŞENKÖY Beldesi, ÇAVUŞLU Beldesi, SÖĞÜTLÜ Beldesi, GELİNKAYA Beldesi ve Kızıltepe ilçesine bağlı YÜCELİ Beldesi de PTT acentesi kurulması her acenta için 7.000.00 TL muhammen bedelli ihale açtı.
Sürgücü Beldesi için açılan PTT acentası ihalesine Sürgücülü Eşref ŞEN ihaleyi kazandı. Aldığımız bilgilere göre PTT acentasının yeri belirlenip gerekli olan her türlü alt yapı çalışmaları tamamlanarak, yakın zamanda hizmete açılması bekleniyor.

Sürgücü Beldesindeki PTT acentasında bu tür hizmeler verilecek:
Posta işlemleri
Telefon ve ADSL abonelik işlemleri
Cep Telefonları Kontör satışı
Telefon ve ADSL Faturaları ödemesi
Elektrik Faturası ödemesi
Havale işlemleri
İnternet Bankacılığı İşlemleri
Emekli sandığı maaş ödemeleri
Eğitim Yardımı Ödemeleri
Engelli ve Evde bakım maaş ödemeleri gibi hizmetler verilecek.

2006 da PTT Genel Müdürlüğüne yaptığımız PTTBANK Başvurusu


Mehmet AYAZ
Surgucum

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum