27 Şubat 2010

Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldılar..

Mardin Defterdarlığı tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Defterdarlığınca yapılan çalışmalar slayt eşliğinde katılımcılara sunuldu.
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/vergire.gif
Özel bir otelin konferans salonunda düzenlenen “Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni”ne Vali Hasan Duruer, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Vali Yardımcıları A.Ferhat Özen, Yavuz Selim Süzer, Murat Girgin, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Defterdar Mustafa Akdemir, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ile Sivil Toplum Kuruluş Başkanlarının yanı sıra Kurum Müdürleri katıldı.

Vergi rekortmenleri ödül törenin açılış konuşmasını yapan Defterdar Mustafa Akdemir “Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Vergilerin adil ve dengeli olması Sosyal Hukuk Devletinin bir gereğidir. Hızlı bir gelişme sürecinde olan ülkemizde, vatandaşlarımıza verilecek kamu hizmetinin sunumunda temel finansman kaynağı vergi gelirleridir. Vergi geliri sadece kamu gelirlerini finanse eden bir kaynak değildir. Aynı zamanda ekonomik büyümeyi teşvik eden, sanayileşmeyi ve istihdamı geliştiren en önemli finansal paydır. Vergi bilincinin yaygınlaştırılması ve verginin tabana yayılması açısından, meslek örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının rolü bizim için çok büyük önem taşımaktadır. Kayıt dışı ekonomi ile etkin bir mücadelenin en önemli öncelik olduğunu bilincindedirler. Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerde bulunanı tespit etme ve cezalandırma kapasitesinin arttırılması amacıyla, tüm kurumların verilerinin yer aldığı bir veri ambarının temeli oluşturulmuş olup, kapsamı her gün genişletilmektedir.”dedi.

Konuşmaların ardından 17.457.998 TL vergi tutarı ile Kurumlar Vergisi birincisi Mardin Çimento Fabrikası adına Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Öner ve 130.144.67 TL vergi tutarı ile gelir vergisi birincisi Rasim Tuğmener plaketlerini Vali Hasan Duruer’in elinden aldılar.

Kurumlar vergi birinci olan Mardin Çimento Fabrikası Genel Müdürü Ünal Öner’e plaketini veren Vali Hasan Duruer, Mardin Çimento Fabrikası bizim yüz akımız olanlardan bir tanesidir. Yıllardan beri hem büyük istihdamlar sağlıyor. Hem de ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Ayrıca diğer mükellefleri tebrik ediyorum” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum