20 Şubat 2010

YÜKSEL: “ MARDİN’DE SAĞLIK ALANINDA DEV YATIRIMLARIMIZ SÜRÜYOR”

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/sa%C4%9Fl%C4%B1k%20%C5%9Fubat%202010%20300.jpg
Mardin Milletvekili, Ak Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Y. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, sağlık alanında Mardin’e dev yatırımların devam ettiği müjdesini verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Mardin’deki yatırımlar hakkında görüşen Yüksel; 2010 Devlet Yatırım Programında yer alan 300 Yataklı Yeni Mardin Devlet Hastanesinin inşaatının bu yıl içerisinde başlayacağını söyledi.

Yüksel, Mardin’de mevcut Devlet Hastanesi yanına yapılacak olan 300 yataklı hastanenin arsa tesis işlemlerinin bitirildiğini ve Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğüne “Stadyum” alanı olarak tahsis edilen yerin gerekli izinlerinin alınarak imar değişikliğine gidildiğini ve hastane arsası olarak tahsisinin tamamlandığı söyledi.

MARDİN 300 YATAKLI MODERN HASTANEYE KAVUŞACAK

Yeni yapılacak olan hastanenin proje çizim işinin sürdüğünü belirten Yüksel, projenin tamamlanmasından sonra TOKİ tarafından ihale sürecinin başlatılacağını söyledi. İhale sonucunda yüklenici firmanın iki yıl içerisinde hastane inşaatını bitireceğini ve en geç 2013 yılının ilk aylarında 300 yataklı modern hastanenin hizmete gireceğini söyledi.

Böylelikle mevcut hastane ile aynı kampus alanında yapılacak 300 yataklı hastane ile birlikte dev bir sağlık kompleksinin Mardin’de vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacaklarını belirten Yüksel, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin Devlet Hastaneleri konusunda da şu bilgileri verdi.

KIZILTEPE, MİDYAT VE NUSAYBİN’E DE YENİ HASTANELER GELİYOR.

Sağlık Bakanlığı’ndan Mardin’in ilçeleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi alan Yüksel; Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerindeki çalışmaların takipçisi olduklarını vurguladı. Yüksel bu ilçelerdeki çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

Kızıltepe İlçemizde, Sağlık Bakanlığımız ve TOKİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde yeni bir devlet hastanesi inşaatına başladık. Hastaneyi 61 dekar arsa üzerine 39.974 m² kapalı alan olarak inşa ediyoruz. Yeni Kızıltepe Devlet Hastanesini 2010 Şubat ayında teslim almak ve en kısa sürede faaliyete sokmak istiyoruz.

Midyat İlçemizde, yeni hastane inşaatı devam etmektedir. Hastane binası 38 dekar arazi üzerine 30.000 m² kapalı alan olarak inşa edilmektedir. Midyat’ın mevcut tarihi yapısına uygun olarak dış cephesi Midyat taşı ile kaplayacağımız hastaneyi bu yılın Temmuz ayında teslim almayı bekliyoruz.

Nusaybin ilçemizde ise, yapmayı planladığımız hastanenin arsa çalışmalarına devam ediyoruz. Son olarak; 30 dekarı hazineye ait ve 20 dekarı hayırsever bir vatandaşımızın bağışı olmak üzere toplam 50 dekarlık bir arsa üzerinde duruyoruz. Arsa temin ve tahsis işlemlerini bitirip bu yıl içerisinde proje aşamasına gelmeyi hedeflemekteyiz.

AK Parti Hükümetleri döneminde Mardin’e yapılan yatırımlar konusunda çok büyük aşama kaydettiklerini vurgulayan Yüksel “Her şeyin başı sağlık” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum