20 Şubat 2010

YÜKSEL’DEN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI’NA ÇAĞRI

http://www.cuneytyuksel.com/Portals/13/haberler/strazburg%20300%202.jpg
AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda TBMM – Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi olan Y. Doçent Dr. Cüneyt YÜKSEL Sivil Toplum Diyalogu II. Projesi hakkında yaptığı açıklama ile başta memleketi ve seçim bölgesi Mardin Sivil Toplum Örgütleri olmak üzere tüm Türkiye’deki kuruluşlara Kültür ve Sanat Hibe Programı için projeler üretmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Yüksel yaptığı açıklamada, Kültür ve Sanat alanında Mardin’deki ve Türkiye’deki sivil toplumun, Avrupa Birliği’ndeki benzer örgütler ve diğer aday ülkeler arasındaki diyalogu ve anlayışı geliştirmek hedefiyle böyle bir proje başlattıklarını vurguladı.

Avrupa Birliği’ndeki benzer örgütler ve diğer aday ülkeler arasında uzun vadeli işbirliği ve ortaklık yaratarak ağ oluşturma hedefinde olan Kültür ve Sanat Hibe Programı hakkında Sivil Toplum Kuruluşları’na çağrıda bulunan Yüksel; bu tür projelerle küresel bir ağ oluşturma hedeflerine değindi.

Yüksel; Sivil Toplum Diyaloğu- 2 Projesi Kültür ve Sanat Hibe Programı Proje Teklif Çağrısı ile ilgili şu bilgileri verdi:

Toplam bütçesi 1.800.000 (Bir Milyon Sekiz Yüz Bin) Avro olan Hibe programından, tüm dernek ve vakıflarımız faydalanabileceklerdir ancak üniversiteler, belediyeler, meslek örgütleri, kooperatifler, üretici birlikleri, odalar ve borsalar gibi diğer kuruluşlar başvuru sahibi olamayacaklar. Bu kuruluşlarımız da projelerde iştirakçi olabileceklerdir.

Hibe desteğinde en düşük miktarın 50.000 Avro en yüksek miktarın ise 150.000 Avro olacağını ifade eden Yüksel, hibe tutarının projenin uygun maliyetler toplamının %90ı kadar olacağını söyledi.

Projenin faaliyet alanlarının seminer, konferans, çalıştay, çalışma ziyareti organizasyonları, bilgi kampanyaları, ağ oluşturma ve politika geliştirme gibi faaliyetler de olabileceğini belirten Yüksel, projenin 9 aydan az, 15 aydan fazla olamayacağını belirterek bu projelerin Türkiye, AB Üye ülkeleri veya aday ülkelerde uygulanma zorunluluğu bulunduğunun altını çizdi.

Yüksel yaptığı açıklamada başvuru kriterlerini ise şu şekilde belirtti:

Projeler İngilizce hazırlanmalı ve sunulmalıdır.

Başvuru yapacak STK’ların Avrupa Birliği üye ülkelerinden en az bir adet uygun ortak kuruluş ile birlikte başvuru yapması gerekmektedir.

Program kapsamında sunulacak projelerin kültür ve sanat alanında sivil toplum diyalogunun geliştirilmesi; kültür ve sanat alanında işbirliği ve farkındalık yaratma konularında olması gerekmektedir.

Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, kültür sanat hibe programı ile ilgilenen Sivil Toplum Kuruluşları’nın en geç 3 Mayıs 2010 olan son başvuru tarihinden önce, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (www.abgs.gov.tr) ve Merkezi Finans ve İhale Birimi (www.mfib.gov.tr) web sayfalarından başvuru yapmaları gerektiğini belirterek başta memleketi ve seçim bölgesi Mardin olmak üzere tüm Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları’na projeler üretip bu hibe programlarından yararlanmaları için çağrıda bulunarak sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum