10 Nisan 2010

Bakırköy Musiki Vakfı Korosu Mardinlileri Büyüledi..

Mardin’de Kültür ve Musiki Sohbetleri etkinlikleri kapsamında İstanbul Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı (BMKV) Gençlik Korosu Mardin’de Konser verdi. Konserde katılımın az olması ise dikkat çekti.
http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/bakmus.gif
Mardin Valiliğinin 15 günde bir düzenlediği Kültür ve Musiki Sohbetleri etkinlikleri kapsamında İstanbul Bakırköy Konservatuarı Vakfı Gençlik Korosu Mardin’de konser verdi.

Prof.Dr.Nevzat Atığ Danışmanlığında Faruk Salgar ve Melihat Gülses Yönetiminde İstanbul Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı Gençlik Korosu Atatürk Kültür Merkezinde konser verdi.
Bakırköy Musiki konservatuarı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Özkahraman konser öncesi yaptığı konuşmasında Mardin’e ikinci kez geldiklerini ama ilk konserleri olduğunu Mardin’de birçok toplumun olduğunu Müziğin ise bu toplumları birleştirdiğini kaydetti. Özkahraman “Mardin’e ikinci kez geliyoruz. Ama bu ilk konserimiz. Mardin, çok farklı bir şehir. Osmanlı zamanından beri müzik vardır. Musevi, Ermeni, Süryani ve diğer toplumların dinler ve dilleri farklı olabilir. Ama Müzik toplumları birbirine bağlıyor. Bir tutkal gibi yapıştırıyor” dedi.

Vakıf olarak Batı müziğinden elde ettikleri geliri Türk müziğine harcadıklarını belirten Özkahraman şöyle konuştu “Bakırköy Musiki konservatuarı Vakfı1985 yılından beridir çalışmalarını sürdürmektedir. Vakıf bünyesinde Itri, dede efendi, Gençlik korosu, Çocuk korosu ve fasıl olarak beş koromuz var. Buradaki koromuzda ekonomist Profesör, Doktor, kimya mühendisi, müsteşar, bankacı, mimar gibi her farklı meslekten üyelerimiz var. Vakıf bünyesinde ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlı yarı zamanlı Türk ve Batı müziği konservatuarı bulunmaktadır. Batı müziğinden elde ettiğimiz gelirleri de Türk müziğine harcıyoruz. Burada çok ünlü sanatçılarımızda yer alıyor. Konsere katılanlar Klasik Türk müziğinin en önemli isimlerinden Melihat Gülses’i dinleme şansı bulacak” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay ise, Kültür, Sanat ve Turizm Şehri olan Mardin’ de 15 gün aralıklarla Kültür ve Musiki Sohbetleri kapsamında etkinliklerin devam edeceğini kaydetti.

Konsere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)Araştırma Komisyonu heyeti, Mardin Vali Vekili Yavuz Selim Süzer, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedi Omay, Vali yardımcısı Şenol Koca ve sanatseverler katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum