10 Nisan 2010

TRT'nin Arapça Kanılına Mardin'den Övgü

Yayın hayatına dün başlayan TRT'nin Arapça kanalı Mardin'de sevinçle karşılandı.
http://www.stargundem.com/thumbnail.php?file=trt_seba_1_ay_sonra_yayinda_298901_1__792924738.jpg&size=article_medium
Arapça bilen vatandaşların yaşadığı Mardin'de Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, TRT El Türkiye'nin Ortadoğu ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Kendisi de Arap kökenli olan Ayanoğlu, "Mardin'in nüfusunun çoğunluğu Arap olması nedeniyle sosyal ve kültürel zenginliğimize büyük katkı sağlayacaktır. Açılım için önemli bir kanal olacaktır. Bu konuda emeği geçen sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TRT Daire Başkanı İbrahim Şahin'e teşekkür ediyorum." dedi.

İletişim Matbaası sahibi Rıdvan Fidan ise son derece yararlı bir kanal olacaktır. Ortadoğu'da yaşayan kardeşlerimize daha yakın olacağız. Farklı kültürlerin ve farklı zenginliklerin bir arada yaşadığı coğrafyada bir birimizi daha yakından tanımak için önemli yayınlara imza atacağından eminim. Bu konuda sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in büyük emekleri ve katkıları vardır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Açılım için büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

İşadamı ve Turizmci Sabahattin Evrensel bütün kanalların oluşu TRT'ye renk kattı. TRT'nin imaj değişimi ile her kesime hitap etmesi çok önemli. Çerkez, Abaza, Süryanice her tür dilde kanalın açılması Türkiye'nin zenginliğini ortaya çıkarır. Bence çok olumlu bir kanal oldu. Mardin Arap kesiminin yaşadığı bir bölgedir. Ortadoğu'da yaşayan birçok akrabaları bulunmaktadır. Ortadoğu'ya açılımın örneğini yaşadık. Bu kanalın Mardin turizmine de ayrıca katkısı olacaktır." şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum