10 Nisan 2010

MÜSİAD’ın Kan Bağışı Kampanyasına Büyük İlgi…

MÜSİAD Mardin Şube Üyesi Abdulvahap Irmak’ın koordinatörlüğünde başlatılan kan bağışı kampanyası her kesimden ilgi gördü. Sabah erken saatlerinde kurulan çadıra gelerek kan vermeye başlayan Mardinli vatandaşlar çadır önünde kuyruk oluşturdu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifekanverme.jpg
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şubesi ve Dıyarbakır Kızılay Şubesinin işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyasına Mardinliler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’deki kan ve kan ürünlerinin karşılanması ve bu yöndeki sıkıntıların bir nebze giderilmesi için Sivil Toplum Örgütlerinin başlattığı çeşitli kampanyalar devam ediyor. Bu kampanyalardan biri de tarihi 7 bin yıllık kent olan Mardin’de başlatıldı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mardin Şubesi Başkanı Kazım Aksoy’un Türkiye’deki kan ihtiyacının karşılanması noktasında sivil toplum örgütü olarak katkı sunmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nezir Güneş’in üye Gazetecilerle birlikte desteklediği MÜSİAD’ın Mardin’de ki Kan Bağışı Kampanyası, bir gün olmasına rağmen büyük ilgi görerek 100 ünite kan’ın toplanmasını sağladı. Her sağlıklı vatandaşın yılda en az bir kez kan bağışında bulunabileceğini ifade eden MÜSİAD Başkanı Kazım Aksoy, 60’dan fazla üyeleri ile 5 ulusal gazete ve ajansın muhabirinin desteği ve sağlıklı tüm vatandaşların katılımı ile daha kampanyanın 100 üniteden fazla kan bağışı sağlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Kampanyaya gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını, aslında kan vermenin insanın sağlığı açısından da çok önemli olduğunu belirten Şube Başkanı Kazım Aksoy, “MÜSİAD olarak bu tür etkinlikleri zaman zaman yapacaklarını, bütün sivil toplum örgütlerinin aynı hassasiyetle sık sık böyle kampanyalar yapmaları gerektiğini, bu konuda halkımızın göstermiş olduğu teveccühün takdire şayan olduğunu, bu ilgiden dolayı da emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini” ifade etti.

Diyarbakır Kızılay Şubesinden gelen görevli ve yetkililer de “kampanyaya halkın gösterdiği yoğun ilginin çok sevindirici olduğunu, bundan böyle diğer sivil toplum örgütlerine iyi bir örnek teşkil ettiğini, bu alanda MÜSİAD Mardin Şubesinin bu faaliyetlerini takdir ile karşıladıklarını ve gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını” ifade ettiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum