10 Nisan 2010

Peygamber Sevdalıları Mardin'de Salona Sığmadı

Mardin'de binlerce peygamber sevdalısı (Hebibé Xweda) alemlere rahmet Hz Muhammed'i anmak ve anlamak için bir araya geldi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifepeygamber1.jpg
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOST- DER) tarafından düzenlenen Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (sav) adlı Kutlu doğum etkinliğine Mardin ve çevre köyler halkı yoğun ilgi gösterdi. Program saat 20.00’de Artuklu Üniversitesi AKM salonunda yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, okunan mevlidi şerifin ardından Mustafa Altıntop’un seslendirdiği ilahilerle devam etti. Açılış konuşmasını Dost-Der Başkanı Avukat Yahya Turan yaptı. Turan; konuşmasında bu tür etkinliklerin yapılmasına her zaman devam edilmesi gerektiğini dile getirdi. Sadece bu etkinlikleri yapmakla da iş bitmiyor. Hz Peygamberin hayatını iyice anlayıp hayatımızda tatbik etmemiz gerektiğini söyledi.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş, yaptığı konuşmada, peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek, “Bize derlerdi ki iman kalptedir, kul ile Allah arasındadır, ama şimdi imanı dışa vurma zamanı artık imanlarımız meydanlara taşmakta. Peygamber sevdasını camiye hapsetmek istediler, ama bugün peygamber sevdası statlarda meydanlarda kutlanmaktadır. Bundan sonra sokaklarda meydanlarda Müslümanlar olacak.”dedi.

Konuşmasının bir bölümünde bayanlara seslenen Göktaş, “Bacılarım annelerim sizlere birkaç sözüm olacak İslam düşmanları Müslümanlarla baş edemeyince siz bacılarımın üzerinden İslam’a saldırmak istiyor. Açıklıkla saçıklıkla fuhşu yaygınlaştırarak Müslüman toplumun ahlakını bozmaya çalışıyor. İşte burada siz bacılarıma çok görev düşüyor. Onların tuzağına düşmeyerek oynanan oyunu bozabilirsiniz. Çünkü kadın toplumun temel taşlarından biridir kadın bozulursa toplumda bozulur. Onun için bu konuda siz bacılarıma çok önemli görevler düşüyor ve sizlerin de bunun bilincinde olduğunuzdan eminim ki her yerde olduğu gibi burada da sayınız erkek kardeşlerimden daha fazladır. Allah sayınızı daha da arttırsın.

Emperyalistlerin en büyük korkusu başörtüsüdür. Bazı bacılar bir metre bezden ne istiyorlar diyorlar. Öyle söylemeyin bu bir metre bez Firavunların düzenlerin saltanatını yıkacaktır inşaallah” şeklinde konuştu.

Mehmet Göktaş hocanın konuşmasından sonra tekrar ilahiler okundu. İlahilerden sonra minik bir kızın okuduğu şiirle program devam etti. Son olarak kapanış duasını yapan Mehmet Göktaş; Müslüman beldelerin Amerika ve batılıların işgalinden bir an önce kurtulmasını ve bu kutlu doğum programının hayırlara vesile olmasını temennisinde bulunarak duasına son verdi. Program yapılan ikramla son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum