8 Mayıs 2010

Ezgi Kardeşlerinin Derdine Düştü

Bilge Köyü’nde Anne, babası ve 3 kardeşini yitiren 14 yaşındaki Ezgi Çelebi’nin “En yakınlarımız canımızı aldılar/ İşte yine 4 Mayıs akşamı” diye biten şiiri herkesi ağlattı.

Anne babalarını kaybeden çocuklar “gelenleri temiz karşılamak için” diyerek beyazlar giydi. Geniş güvenlik önlemi altındaki anma töreninde 1 ton 200 kilo et, 400 kilo pirinç ve 500 kilo fasulye kullanılarak dev kazanlarda pişirilen yemekler dağıtıldı.

10 kardeş anne babasız

Katliamda annesi Ayşe, babası Abdülkadir, ablası Sevim, ağabeyi Şükrü ve kardeşi İbrahim Çelebi’yi kaybeden ilköğretim 8’inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Ezgi Çelebi, yazdığı şiiri, annesi ve babasının mezarı başında okudu. Anne, babasını çok özlediğini ve artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirten Ezgi, “Anne babasız 10 kardeş kaldı. Bu yıl bittikten sonra okula gitmeyi düşünmüyorum. Ben okursam kardeşlerime kim bakacak” dedi.

‘C-4 nerden geldi?’

Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi, 44 kişinin ölümüyle ilgili altı kişiye 44’er kez ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesinin, acılarını biraz hafiflettiğini söyledi. Başka suçluların da var olduğuna inandıklarını belirten Çelebi, “C-4 patlayıcı madde yakalandı. Bunun nereden getirdiler? Bunun ortaya çıkarılmasını istiyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum