13 Kasım 2007

KISA ÖZGEÇMİŞİM

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

   Şükrü Adanır Kimdir? 
 
   Şükrü Adanır 18 Nisan 1971 yılında Mardin Savur'da doğdu. Babası Maliye'de  Tahsildar, annesi ev hanımı idi. Dokuz  çocuklu bir ailenin  ortanca çocuğu olan Adanır altı yaşına kadar Savur'da ikamet etti. Babasının işi dolayısıyla Ömerli, Silopi, Mardin ve Diyarbakır'da ikamet etmek zorunda kalan Adanır, ilk orta ve lise eğitimini de buralarda tamamladı. 


    1989 yılında Diyarbakır Ticaret Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Serbest Muhasebeci olarak iş hayatına atıldı. İş hayatı ile birlikte Anadolu Üniversitesi Muhasebe bölümünü okuyan Adanır, daha sonra bu bölümden mezun oldu.  Mesleğini sürdürürken girdiği Mali Müşavirlik sınavında başarılı olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını almaya hak kazandı.  Halen Diyarbakır'da S.M. Mali Müşavir olarak görev yapmaktadır. Eğitim sevdalısı olan Adanır ayrıca  Anadolu Üniversitesi/Kamu Yönetimi ile Atatürk Üniversitesi/Adalet Meslek Yüksek Okulunda eğitim hayatına devam etmektedir. Güneydoğu'da faaliyet gösteren bir çok Sivil Toplum Kuruluşunda Üye, Kurucu üye ve Yönetici olarak görev almış ve bu kurumların çatısı altında bir çok iktisadi kalkınma projesinde imzası mevcuttur. Ayrıca Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yayım yapan Güneydoğu Ekspres Gazetesinin ekonomi sayfasında kendisine ait olan 'para üstü' ismindeki köşesinde iktisadi kalkınma ile ilgili bir çok makalesi yayımlanmış olup, daha sonra yine bölge gazetelerinden olan 'Güneydoğu Güncel' ve ' Yenigün'   gazetelerinde kaleme almış olduğu makaleleri ilgi görmüştür.  Ulusal düzeyde yayım yapan  dergi ve gazetelerde yayımlanan yazı ve röportajları mevcut olup halen  Yenigün Gazetesinde Köşe Yazarı olarak görev yapmaktadır. Ankara ve İzmir'de uzunca bir dönem ticaret ile uğraşan Adanır, deneyimlerini bir çok şirkette  danışmanlık unvanı altında paylaşmaya devam etmektedir. 


    Girişimcilik, Sistem kurma, aile şirketlerinin kurumsallaşması, Finansal Yönetim, Yönetim ve Organizasyon, Dış Ticaret Uzmanlığı, Kurumsal Kaynak Planlaması Uzmanlığı,  Kobi TFSR, Türk Ticaret Kanunu Uygulaması ve Bağımsız Denetim  alanlarında bir dizi eğitim alan Adanır  yaptığı araştırmalar ile 'Son Yüzyılda Diyarbakır ve Mardin Ekonomisi' konulu çalışma notlarını  iki ciltlik  kitap dönüştürmek üzere  girişimlerini sonlandırmıştır.  Adanır' ın ilgi alanları iktisadi kalkınma modellerini incelemek ve fotoğraf çekmek. Çektiği fotoğraflarla ilerde bir sergi açmayı düşünmekte. Evli ve üç çocuk babası olan Şükrü Adanır halen Diyarbakır'da ikamet etmektedir.


İletişim Bilgileri
e-mail:   adamalimusavirlik@gmail.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum