23 Ocak 2009

SEÇİMLER ÇEKİŞMELİ GEÇECEK - Mehmet ÇELİK

http://www.habermardin.com/haber_images/celik.bmp
Mardin’de belediye başkanlığı için başlayan aday adayı yarışlarında son noktaya gelindi.

AK Parti’de Genel Merkez Mehmet Beşir Ayanoğlu’nun adaylığını resmen açıkladı. AK Parti adayının kesinleşmesini bekleyen, Demokrat Parti ve DTP, de hareketlenmeler başladı. DP ve DTP sessizliklerini yavaş yavaş bozmaya başlayacak.

Demokrat Parti için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı’nın ismi telaffuz edilmeye başlandı. DTP’de ise anket ve temayül çalışmaları farklı boyutlarda devam ediyor.

Görünen o ki, Mardin Belediye Başkanlığı seçimleri çekişmeli geçecek.

AK Parti adayı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Ankara’ya çağrıldı. Cumartesi günü kente dönmesi bekleniyor. Parti kurmayları, başkan adaylarını güçlü bir şekilde havaalanında karşılama ve şehirde tur atma niyetinde.

Demokrat Parti İl Başkanı Cemil Mataracı ile yaptığımız telefon görüşmesinde, M.Ali Tutaşı’nın adının ön plana çıkmasını sorduk. Önümüzdeki günlerde adaylarını açıklayacaklarını söyledi.

CHP’den belli bir potansiyele sahip eğitimci Günay Sevinç politik arenadaki yerini aldı.

Demokrat Parti’de Mehmet Ali Tutaşı’nın adaylığının kesinleşmesi an meselesi. Mehmet Ali Tutaşı, dürüstlüğüyle, duruşu ile Mardin’de sevilen bir sima.

DTP’nin tabanı ve oy potansiyeli, geçmiş seçimlerdeki sonuçlara bakıldığında ortaya çıkıyor.

DTP parti içinde ve tabana hitap edebilecek bir aday çıkarırsa, geçmişte Süleyman Bölünmez faktörü ile kaybettiği oylarını geri kazanma şansını yakalayabilir.

Bu gelişmeler ve mevcut tablo mercek altına alındığında, Mardin Belediye Başkanlığı seçimleri hayli çekişmeli geçeceğe benziyor.

Görünen ve gözlemlenen manzarada, hiçbir partinin seçimi kesin kazanacağı görüntüsü ortada yok.

Mardin’in değişken seçim havasında bulutların hangi tarafa gideceği konusunda konuşmanın erken olduğuna inanıyorum.

Seçim süreci içindeki gelişmeler, sandıktan çıkacak sonuca yön verecektir.

Bilinen o ki seçimler hayli çekişmeli geçecek.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum