2 Haziran 2009

Mardin Life Dergisine Amerikalılardan Yoğun ilgi

Chicago Türk Başkonsolosluğu ve Türk Amerikan Kültür Birliği tarafından bu yıl 7. düzenlenen Türk Festivaline Mardin Life Dergisi damgasını vurdu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedergiusa.jpg
Chicago’da düzenlenen ve Mardin’in de onur konuğu olarak katıldığı 7. Türk Festivalinde Mardin Life Dergisinin açtığı tarihi kenti tanıtım standı yoğun bir ilgi gördü.

Chicago Türk Başkonsolosluğu ve Türk Amerikan Kültür Birliği tarafından bu yıl 7. düzenlenen Türk Festivaline Mardin Life Dergisi damgasını vurdu.

Mardin başta olmak üzere bütün Türkiye’yi her yönü ile Amerika’ya taşıyan festival Chicago’nun en merkezi yeri olan Belediye ve Hükümet Binasının arasında bulunan Daily Plazada yapıldı. Dört gün süren festivale Chicago ve çevresinde yaşayan on binlerce Türk ve Amerikalı yoğun ilgi gösterirken festivalde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 81 ilde tanıtımı yapılan Mardin Life Dergisinin açtığı stant yoğun ilgi gördü.

Festivale katılan Mardin Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, daha önce katıldıkları yurtiçi fuar ve etkinliklerde olduğu gibi ilk defa katıldıkları 7. Chicago Türk Festivalinde de tarihi kentin tanıtımına katkı sunduklarını ifade etti. Mardin’in ilk ve tek kültür, turizm ve yaşam dergisi olan Mardin Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nezir Güneş, Amerika gibi bir ülkede Mardin’deki hoşgörü ortamını Amerikalılara örnek olarak gösterip anlatmanın kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Açtıkları stantta dergi ekibi tarafından hazırlanan Kent Rehberi, kenti tanıtıcı CD’ler ve Mardin Life Dergilerini standı ziyaret eden katılımcılara ücretsiz olarak dağıtan Güneş, “Bizler Mardin’e gönül vermiş insanlar olarak 2008 yılı başında çıkardığımız Mardin Life ile güzel ilimizi daha iyi tanıtmak ve insanların kafasındaki önyargıları yıkmak için çalışıyoruz. Amerika’da bile insanların bize gösterdiği yoğun ilgi ve alaka doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Çünkü buradaki insanlar daha Türkiye’yi tanımadan Mardin’i ziyaret etmek istediklerini söylüyorlar. Katıldığımız festivalde ilimizin yanında ülkemizi de hakkı ile tanıttığımıza inanıyorum. Bu tür etkinlikler kentin vizyonunun oluşması açısından çok önemli.”dedi.

Amerika’da bile uzun yıllar verilen mücadeleler sonrasında zenciler ile beyazlar arasındaki demokratik hak anlayışının yerine oturduğunu hatırlatan Güneş, Mardin’de ise binlerce yıl önceden birbirinden farklı 7 dini yaşayan, 7 dili konuşan ve 7 ırka mensup insanların birbirileri ile hoşgörü ve barış içinde yaşadığını dikkat çekti.

Festivaldeki Mardin çadırında Mardin Valiliği tarafından yaklaşık on bine yakın Mardin’i tanıtıcı broşür, dergi, CD ve DVD’lerin katılımcı, davetli ve ziyaretçilere ücretsiz olarak dağıtıldığını kaydeden Güneş, derginin tarihi kentin kültür, tarih, turizm ve yaşam alanında tanıtımına büyük destek sağladığını söyledi.

Standı gezen Türkiye Chicago Başkonsolosu Kenan İpek Uğur, herkesin örnek alması gerektiği Mardin’in tanıtımına büyük bir katkı sağlayan Mardin Life Dergisinde işlenen konuların İngilizce özetlerine yer vermesinin büyük bir önem taşıdığını söyledi. Derginin hem Türkiye’de 81 ile dağıtılmasının hem de Amerika’da bir festivale katılmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden Uğur, derginin hazırlanmasında ve yayına verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Derginin içeriği hakkında derginin genel yayın yönetmeni Nezir Güneş’ten bilgi alan Brezilya asıllı Amerika vatandaşı Adrina Sanazu ise dergini içeriğini anlayamadığı halde içindeki fotoğrafların verdiği mesajın kendisi için çok önem taşıdığını ve bu ili en kısa zamanda ziyaret edeceğini söyledi.

Fotograflarin büyük halleri için tiklayiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum