21 Ocak 2010

YÜKSEL'İN MARDİN’DEKİ TEMASLARI 20. GÜNÜNDE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR: 24 MART

YÜKSEL'İN MARDİN’DEKİ TEMASLARI 20. GÜNÜNDE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR: 24 MART

Yüksel; Yerel Seçim çalışmalarında Belediye Başkan adaylarına her konuda destek olmak amacıyla Mardin’de temaslarına aralıksız devam ediyor.

24 Mart Günlüğü’ne Ak Parti Mardin il Başkanlığı’nda toplanarak başlayan Yüksel; her gün yaptığı gibi burada partililerle ve vatandaşlarla görüştü.

Ardından Cumhuriyet Meydanında esnaflarla toplanan Milletvekili Yüksel esnafların sorunlarını dinledi; sıkıntılarını birer birer çözmek için uğraş vereceğini açıkladı.

Daha sonra programında Savur İlçesi’nde vatandaşla ve partililerle buluşma yer alan Yüksel; Savur’da vatandaşın büyük coşkusuyla karşılandı. Ak Parti’nin Savur İlçesi Belediye Başkan Adayı Cengiz Turgay’a destek için ilçeye giden Yüksel Savur’da çarşı esnafının tek tek dolaşarak Belediye Başkan adayımıza destek sözü aldı.

Savur’da partisi Ak Parti’nin yaptığı hizmetleri anlatan Yüksel; Mardin'in Savur ilçesine spor salonu yapımı için kaynak aktarıldığını vurguladı. Yüksel Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile yaptığı görüşmenin sonucunda ilçeye spor salonu yapımı için 600 bin YTL ek ödenek ayrıldığı belirtti.

Sağlık alanında Mardin’e ve Savur’a yapılan hizmetlerden de bahseden Yüksel; konuşmasında şunları vurguladı:

İlimize ve ilçemize Modern hastaneler de kazandırdık. 30 yataklı Savur İlçe Hastanesi’ni hizmete soktuk. Geçtiğimiz sene Mardin tarihinde görülmemiş bir olay olarak; Türkiye genelinde en fazla doktorun atamasını Mardin’e yapılmasını sağladık.

Ataması yapılan doktorlar öncelikli olarak acil ihtiyaçlara yönelik olmuştur. Mardin Devlet Hastanesi, Mazıdağı İlçe Hastanesi, Ömerli İlçe Hastanesi, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Midyat Devlet Hastanesi, Derik Devlet Hastanesi, Kızıltepe Devlet Hastanesi, Nusaybin Devlet Hastanesi ve Savur İlçe Hastanesi’ ne birçok branşta Uzman Doktor ataması yapıldı.

Bunların yanı sıra Seçim zamanı da belirttiğim gibi Mardinimize hizmet için her şeyden önce bir yol haritası belirlememiz gerekliydi.

Altyapı sorunu, ulaşım sorunu, eğitim sorunu, sağlık sorunu, tarım gibi konular benim her zaman önceliğimde olan konulardı.

Şu zamana kadar attığımız adımları şu şekilde özetlemek iyi olacaktır:

Altyapı alanında köy yolları ve içme suyu sorununu çok büyük bir oranda çözdük.

Köy halkını içme suyuna kavuşturmak için İçme suyu Şebekesi yapım işlerini tamamladık ve yapmaya devam ediyoruz. Köylerimizi mezralarımız elektriğe kavuşturduk. Köylerde okuyan öğrencilerimiz için okul onarımlarını tamamladık. Sağlık Hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmek için sağlık evlerinin onarımları; Kanalizasyon şebekeleri yapımını yaptık.

Kırsal Alanda yaşayan köylülerimizin yol standartlarını yükseltmek ve ekonomik yönden vatandaşlarımızın refah seviyelerini maksimum düzeye çıkarmak amacıyla medeniyetin bir göstergesi olan yollar yaptık.

Susuz köylerimizin su ihtiyacını karşılamak, halkımızın yaşam kalitesini arttırmak, su ve çevre kirliliğinin neden olduğu hastalıkların önüne geçmek amacıyla su hatlarını genişlettik.

Eğitim, Eğitim, Eğitim dedik; geçtiğimiz sene Mardin’de Sayın Başbakanımızla beraber açılışını yaptığımız Mehmet Edip Fatma Yüksel İlköğretim Okulu ile birlikte Savur Tokluca Köyü’ne, Savur Sürgücü Beldemize ve Savur Kayatepe Köyü’ne hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla son derece modern okullar yaptık.

Bakın burada, siz Savurlu kardeşlerimin huzurunda bir kez daha tekrar ediyorum: Ak parti milli iradenin teminatıdır. Ak parti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatıdır. Biz, millete efendilik yapmak için değil, millete hizmetkâr olmak için geldik. Bu hizmetlerimizin devamı için sizlerden; Savur’da Belediye Başkan adayımız Cengiz Turgay’a; beldelerimizde Pınardere’de Hıdır Arslan’a; Sürgücü’de Şeyhmuz Sürer’e ve Yeşilalan’da Burhan Kızılkaya’ya tam destek istiyorum.

Savur’da coşku içinde geçen buluşmadan sonra Mardin Yenişehir semtinde bulunan Seçim Bürosu’na yanında sanatçı Bedri Ayseli ile beraber gelen burada büyük bir coşkuyla karşılandı. Burada kısa bir konuşma yapan sanatçı Bedri Ayseli yakın dostu Milletvekili Cüneyt Yüksel’e kendisini böyle bir ortama davet ettiği için teşekkür etti.

Yüksel partililere ve vatandaşlara seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

Türkiye’de demokrasinin, hukuk devletinin, adaletin, barışın, toplumda hizmetin çıtasını yükseltmek için yeni bir demokratik seçimin arifesindeyiz. Seçimlere 1 haftadan daha kısa bir süre kaldı. Ben bütün kalbimle inanıyorum ki tecelli edecek millet iradesiyle bir kez daha ülkemize yeni bir bahar gelecek.

29 Mart 2009 tarihinde, sizlerle; Mardinimizde yaşayan siz değerli kardeşlerimizle beraber alacağımız sonuç şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun.

Sevgili kardeşlerim, yol arkadaşlarım;

Geçtiğimiz yasama yılı hem şahsım hem de partimiz için oldukça yoğun bir seneydi.

Bu yoğunluğumuz milletimize en iyi hizmeti getirmek adına, Türkiye’yi küresel dünyanın en etkin üyesi yapabilme adına her geçen gün giderek artmaktadır.

Gerek ekonomi alanında, gerek dış politikada gerekse önümüzdeki yerel seçimler için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

Biz Ak Parti olarak her zaman, her şeyden önce halka hizmeti amaç olarak aldık. Dedik ki “halka hizmet Hakka hizmettir”.

Bakınız geçtiğimiz sene AK Parti hakkında kapatma davası açıldı. Şimdi bu süreci çoğu kişi net olarak hatırlamıyor bile.

Neden?

Çünkü bizler; bu sıkıntılı süreci, milletimize bedel ödetmeden yönettik.

Bu dava hiç olmamış gibi millete hizmete ilk günkü gibi devam ettik.

Yalnızca ve yalnızca millete hizmetin bizim işimiz olduğunu düşünerek hareket ettik.

Bakınız Kapatma davası açıldıktan sadece 2 gün sonra Sayın Başbakanımızla ve bakanlarımızla beraber Mardin’deydik.

İşte bizim Ak Parti olarak belirlediğimiz bir hedefimiz vardı, ne engel olursa olsun amacımız yılmadan bu ekonomik, sosyal ve demokratik hedeflere ulaşmaktır, bunun dışında her türlü müdahale tarihe gömülüp kalacaktır.

Kimsenin milletin egemenliğine ipotek koyamayacağını belirten Yüksel, egemenliği yerelden genele en iyi temsil eden partinin Ak Parti olduğunu belirtti. Kalkınmanın ve adaletin devamı için 29 Mart Yerel Seçimlerinin önemini vurgulayan Yüksel daha sonra ev ziyaretlerine ara vermeden devam etti.,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum