21 Ekim 2008

YEMEK TARİFLERİ - Poğaçalar

Aperatifler - Börekler - Çorbalar - Deniz ürünleri - Dondurmalar - Et Yemekleri - İçecekler - Kekler pastalar - Makarnalar - Pilavlar - Pizzalar - Poğaçalar - Reçellerve marmelatlar - Salatalar - Sebze Yemekleri - Tatlılar - Turşular - Yumurta Yemekleri
--------------------------------------------------------------------------

Mardin Yemekleri
----------------------------------------------------------------------------


Mayalı Poğaça


MALZEMELER:

-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 tatlı kaşığı kuru maya
-Yarım çay bardağı ılık su
-1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz
-1 yumurta (akı peynire, sarısı üzerine sürülecek)
-Aldığı kadar un
-Küçük bir parça beyaz peynir
-7- 8 dal maydanoz

YAPILIŞI:

1- Tencerede ılık su içinde şeker ve maya eritilir. Süt, yoğurt, sıvı yağ ve tuz konup karıştırılır. Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırılır.

2- Maydanoz yıkanıp doğranır, rendelenmiş peynir ve yumurta akı karıştırılır.

3- Mayalanan hamur, üç parçaya ayrılır. Parçalar hafif unlanarak merdane ile tabak büyüklüğünde açılır ve altı parçaya kesilir. (Toplam 18 poğaça)

4- Parçaların geniş tarafına peynirli harç konup kıvrılır. Tepsiye dizilip bir süre daha mayalandırılır. Yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ ve iki çay kaşığı süt konup karıştırılır. Poğaçaların üzerine sürülür. İstenirse susam, çörekotu serpilir.

5- Fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca, bir tencereye konur. Yumuşak kalması için üzeri örtülür.
----------------------------------------------------------------------------
Karaköy Poğaçası

MALZEMELER:

-1 su bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağ)
-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
-Aldığı kadar un
-Yarım kalıp beyaz peynir
-Yarım demet dereotu, maydanoz
-Tuz

YAPILIŞI:

l-Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.

2- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.)

3- Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.

4- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum