17 Şubat 2008

ÇINARÖNÜ KÖYÜ (CILLİN)

Aran -Aşağı Ocak - Aykut - Bağlıca - Bağyaka - Beşkavak - Çınarönü - Dereiçi - Dereyanı - Durusu - Düzova - Elmabahçe - Erdalı - Gürağaç - Gürpınar - Hisarkaya - İçören - İşgören - Kayatepe -Kışlak - Kırkdirek -Kocahöyük - Köprülü - Serenli - Soylu - Sultan Şeyhmus - Şenocak - Taşlık - Üçkavak - Üçerli - Yaylabaşı - Yaylacık - Yazır - Yenilmez - Yukarı Ocak

--------------------------------------------------------------------------------------------------


ÇINARÖNÜ Muhtarı: Tarik ASLAN 0 482 582 73 60 - 0 536 689 83 20

-----------------------------------------------------------------------

ÇINARÖNÜ VİDEOLARI




--------------------------------------------------------------------------------

ÇINARÖNÜ HABERLERİ

Köylüler Hastalarını eşek sırtında götürüyorlar!

MARDİN (LNA) Mardin'in Sürgücü Beldesine bağlı Çınarönü (Cilin) Köyü'nde sağlık ocağı olmadığı için köylüler 10 kilometre uzaklıkta bulunan Sürgücü Beldesi'ne eşek sırtında gitmek zorunda kalıyor.
Mardin merkez ve ilçelerinde vatandaşlar sağlık imkanlarından yeterince yararlanamıyor. Birçok köyde hala sağlık ocağının olmaması nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalıyor. Bu köylerden bir tanesi de Mardin merkeze bağlı Çınarönü Köyü (Cilin). Köyde sağlık ocağı olmadığı için köylüler hastalarını 10 km uzaklıkta bulunan Sürgücü Beldesi'ne götürüyor. Mardin merkezin uzak olması ve sadece belirli saatlerde minibüslerin olması nedeniyle acil bir durumda köylüler hastalarını 10 kilometre uzaklıkta bulunan Sürgücü Beldesi'ne eşek sırtında götürmek zorunda kalıyor. 10 km yolu eşekle Sürgücü Beldesi Sağlık Ocağı'na gelen 55 yaşındaki Musa Çoban bu duruma isyan ediyor. 5 yaşındaki oğlu kafası kırıldığı için sağlık ocağına gelen Çoban, öğlen saatlerinde yola çıktıklarını belirterek, "2 saattir oğlum ile yoldayım.Oğlumun kafası kırılmış. Köyümüzde sağlık ocağı yok ve Mardin bize daha uzak. Bizde bu yüzden Sürgücü Beldesi'ne geliyoruz. Buradaki sağlık ocağında oğlumun kafasına dikiş atacağız" dedi.

'Acil hastalarımız yollarda ölecek'
Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Çoban, şunları ifade etti: "Bu yaşadıklarımız skandal bir durumdur. Bu devlettin bize ne kadar değer verdiğini gösteriyor. Ben 2 saatimi oğlumun kafasına iki dikiş atılması için yollarda eşek üzerinde geçiriyorum. Yani zor. Eşek üzerinde saatlerce kalmak zor. Bir de hastam var. Yani yine oğlumun sadece kafası kırık. Acil bir hastamız olduğu zaman biz daha çok zorlanıyoruz. Kışın bu daha zor oluyor. Acil bir hastamız olsa yollarda ölecek. Ve bunun bir de dönüşü var ve ben 4 saat içerisinde ancak sağlık hizmetlerinden yararlanıyorum."Köylerinde sağlık ocağının açıklamasını isteyen Çoban, "Sağlık hizmetlerinde sorun yok diye her gün açıklama ve reklam yapılıyor ama bizim durumumuz ortada. Yani bizim yaşadığımız sıkıntı değil mi? Bizde insanız ve bu devlet bize sahip çıksın istiyoruz. Biz yollarda ölmek zorunda değiliz. Yani köyümüze bir sağlık ocağı yapılsın istiyoruz ve bizlerde istediğimiz zaman sağlık sorunlarımızı çözelim" diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------
Sevgili Ziyaretçilerimiz;

Bu sayfayı köyünüze ayırdık. Elinizde köyünüze ait güzel resimler, köyünüzü tanıtıcı yazılar varsa bize gönderirseniz bu sayfada yayınlarız.
Bilgi ve resimleri surgucum@hotmail.com veya surgucum@mynet.com e-mail adresimize gönderebilirsiniz.
Mehmet AYAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum